onsdag 2 maj 2012

Ett drömspel på Intiman 3/5 2012

Vi möter flera olika karaktärer i föreställningen som skådespelarna glider in och ut ur. Försök formulera vad de olika karaktärerna står för. Välj minst tre karaktärer ur pjäsen. Karktärernas namn finns bl a här: http://litteraturbanken.se/#!forfattare/StrindbergA/titlar/EttDromspel/sida/3/etext Glöm inte att motivera ditt svar!

11 kommentarer:

  1. Officern: (Gubben med skägg)
    I slutet blev officern blind av människornas girighet. Han bad då dottern läsa upp hans hans tankar om livet, men varför vet vi inte.

    Sonen:
    Han sökte efter sin kärlek, Kristina, och han drömde om att dörren skulle öppnas. Men när dörren sedan öppnades blev han väldigt besviken över vad som fanns där. Vi tror att hans drömmar och förhoppningar gjorde så att han aldrig hade blivit nöjd med vad som fanns bakom dörren.

    Dottern
    Dottern skulle se hur människorna hade det på jorden. När hon prövade hur människornas liv var insåg hon att det var synd om människorna.

    /Hampus, Jonas och EMIL

    SvaraRadera
  2. Officern: förvirrad person som letar efter kärleken men kan inte hitta den, envis, stirrig, speciell, problemlösare, sorgsen, hoppfull
    Dottern (Agnes): guda dottern, ovetande, nyfiken, äventyrare, glad i början och arg i slutet
    Advokaten (Axel): såg ner på sig själv, dåligt självförtroende, inte förstående, typisk man, höga krav på Dottern (Agnes), kort stubin
    /Alice, Cecilia U, Malin, Mikaela, Caroline

    SvaraRadera
  3. Jag håller med gruppen med tjejer, förutom Alice! Deras beskrivning på karaktärerna stämmer! Alice har fel!! All makt åt Tengil!

    SvaraRadera
  4. Jag håller med om tjejgruppen om deras beskrivningar av karaktärerna. Officern är förvirrad, Agnes är ovetande och Advokaten ser ner på sig själv och har kort stubin.
    //Erik

    SvaraRadera
  5. Jag tyckte det var svårt att hänga med i pjäsen och hålla koll på vem som var vem etc. Men jag håller med tjejernas beskrivningar.

    /Max

    SvaraRadera
  6. Jag håller med om de första två gruppernas beskrivningar, speciellt om Hampus, Jonas och Emils beskrivning av sonen. Vi människor har ofta för höga förväntningar vilket resulterar i att vi blir besvikna när de inte stämmer överens med verkligheten.

    Jag instämmer även i Max kommentar om att det var svårt att hålla reda på vem som var vem. Däremot tror jag att pjäsen ska förvirra åhörarna eftersom allt var en dröm.

    SvaraRadera
  7. Det ständiga rollbytandet förvirrade tittaren otroligt mycket. Detta må vara meningen då spelet var en dröm och drömmar sällan är särskilt sammanhängande.

    Tack och hej
    Ola

    SvaraRadera
  8. Jag håller med tjejgruppens beskrivningar av karaktärerna. Jag håller också med det Ola skrivit om att rollbytandet var förvirrande, men att det antagligen gjorde pjäsen mer drömlik.

    Carolina

    SvaraRadera
  9. Indra: Oskuld och ovetande som oförberedd blir ärrad av livet på jorden.
    Sonen: Väntan och tålamod, hoppet och nyfikenhet. Håller med Hampus o co.
    Pigan: De som är utsatta för förtryck, utnyttjande, aggression och makt.
    Mathilda

    SvaraRadera
  10. Ok! Vem av dem är Strindberg?/CCG

    SvaraRadera